Voortgezet onderwijs
ouders

 

Ik heb een vraag over:

Andere vragen

Heb je een vraag die er niet bij staat? Neem dan contact  met ons op.

 • Welke informatie moet ik delen met school?

  Vraagt de school om informatie (bijvoorbeeld verslagen van onderzoeken), dan ben je niet verplicht om die te geven. Je kunt altijd vragen waar de informatie voor nodig is. Wil je niet het hele document delen, dan kun je bijvoorbeeld alleen de samenvatting delen. Ook kun je zeggen dat alleen bepaalde mensen binnen de school het mogen lezen.

 • Moet ik verslagen van onderzoeken ook aan school geven?
  Nee, het is niet verplicht om onderzoeksverslagen te delen met school. Het is goed om erover na te denken wat je wel en niet wilt delen. Vraag je hierbij af: welke informatie heeft de school nodig om passend onderwijs aan mijn kind te geven?
 • Mag de school met mijn kind praten zonder dat ik daarbij ben?
  Ja, dat mag, zolang er geen afspraken worden gemaakt. Tot je kind 18 is, moet er dan een ouder aanwezig zijn. Gaat het over medische gegevens, dan moet er tot 16 jaar altijd een ouder aanwezig zijn.
 • Mag ik de school vragen om informatie over mijn kind?
  Ja, dat mag. Ouders hebben recht op een kopie van alle documenten die over hun kind worden bijgehouden. Dat geldt dus ook voor bijvoorbeeld leerlingvolgsystemen en leerlingdossiers.
 • Mag de school informatie over mijn kind opvragen bij zorgverleners?
  Als de school informatie wil van een zorgverlener van een kind, is altijd toestemming van de ouders nodig. Ook voor het doen van onderzoek is toestemming van de ouders nodig. Je mag als ouders na het onderzoek altijd als eerste het verslag lezen. Daarna mag je beslissen of het verslag ook naar de school mag.
 • Heb ik toestemming van mijn kind nodig om informatie van school te krijgen?
  Is je kind 16 jaar of ouder, dan heb je toestemming nodig om informatie uit het leerlingdossier te krijgen. Tot je kind 18 is, moet de school je wel op de hoogte houden van de voortgang.
 • Ik ben het niet eens met de informatie over mijn kind in het dossier. Wat nu?
  Staat in het dossier informatie die niet klopt? Dan kun je de school vragen deze informatie te verwijderen of verbeteren. Op basis van de privacywet heb je daar recht op.
 • Wat is een warme overdracht?
  Een warme overdracht betekent dat de nieuwe school spreekt met een leraar, mentor of zorgcoördinator die de leerling al kent. Een warme overdracht is niet verplicht. Soms is schriftelijke informatie genoeg.