Ervaringsdeskundige

“Je hoeft het niet alleen te doen.”

“Het vinden van de juiste ondersteuning voelt soms als een doolhof. Ik kende door mijn werk al een beetje de weg, maar het is compleet anders om als ouder in zo’n proces te zitten. Daarom denk ik graag met je mee vanuit mijn ervaring als ouder van een zoon met een anders werkend brein (autismespectrumstoornis en hoogbegaafdheid). Mijn werkervaring als cliëntondersteuner en hulpverlener komt ook van pas. Je hoeft het niet alleen te doen: het is oké om je verhaal te vertellen. Juist aan iemand die je niet kent.”
Ervaringsdeskundige M.

Ouder- en jeugdsteunpunt Friesland

Je verhaal kwijt kunnen aan iemand die je begrijpt; de hulp ervaren van een mede-ouder die geen onderdeel is van het systeem. Gewoon even weten dat je er niet alleen voor staat. Onze onafhankelijke ervaringsdeskundigen praten graag met je.

Neem contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken welke ervaringsdeskundige de beste match vormt.

Contact opnemen

 

Wat doen de ervaringsdeskundigen?

Onze onafhankelijke ervaringsdeskundigen bieden je een luisterend oor en helpen je de weg te vinden in de wereld van het passend onderwijs. Soms doen ze dat door ervaringen met je uit te wisselen, soms door gerichte tips te geven. Ze denken met je mee vanuit hun eigen ervaring, met een neutrale blik. Dat doen ze telefonisch of via e-mail.

Wat doen de ervaringsdeskundigen niet?

De ervaringsdeskundigen nemen geen acties van je over en maken geen fysieke afspraken met je. Ze kunnen ook geen beloftes of toezeggingen doen over passend onderwijs aan jouw kind(eren). Aan de uitspraken van ervaringsdeskundigen kunnen geen rechten worden ontleend.

“Praten met iemand die me écht begreep
gaf mij de kracht om door te gaan.”

“Iemand die luistert naar je verhaal en je écht begrijpt, dat is zo waardevol. Het heeft mij de kracht gegeven om door te gaan. De ervaringsdeskundige kon buiten het systeem denken en handelen; dat was voor mij een doorbraak. Het is ontzettend fijn als iemand kan meebewegen met de behoeften van je kind.”
Ouder (anoniem)